top of page

Drie weken, waarin zoveel gebeurde.

Hoi Lieve Dierenvrienden

Drie weken waarin zoveel gebeurde.

Afgelopen week werd Vlinder ziek, een van de paarden die hier verblijft. Haar gewicht nam een week of 6 geleden wat af, wat kan gebeuren met de vachtwisseling. Met de goede ondersteuning van Celine Eimers met homeopathische middelen, en altijd voldoende eten kwam ze weer wat aan, dus dat werkte goed! Vorige week begon ze weer af te vallen, en toen ze ging liggen om te slapen, kon ze niet meer opstaan.

Nu hadden we het geluk dat er twee lieve jonge mensen onverwachts op bezoek kwamen met hun omgebouwde vrachtwagen tot Camper, en hebben geholpen om haar weer op de been te krijgen. Ze had schaafwonden op haar heupen van de poging om op te staan. In dit soort dringende gevallen bellen we onze dierenarts Antonio, die gelijk kwam, en haar diverse middelen heeft gegeven om op te knappen. Het was natuurlijk belangrijk dat ze op de been bleef, dus het liefst zo dicht bij het huis om goed toezicht te kunnen houden. Ludo en Conchita ( de twee jonge mensen die hier nu zijn) Hebben de tuin omgetoverd tot haar leefomgeving! Samen hebben ze een voerbak gemaakt, en we hebben daar ook hooinetten opgehangen, zodat Vlinder voldoende kan eten om aan te sterken, en we dicht bij haar in de buurt kunnen zijn.

Wat belangrijk was, dat we er achter konden komen wat er met Vlinder is, en hebben we een bloedtest laten doen door de DA. Daaruit kwam naar boven dat ze een heftige ontsteking in haar lijfje heeft welke met medicijnen moet worden geheeld.

We geven haar deze nu, en volgende week doen we weer een bloedtest! Het gaat goed met haar, ze eet veel, en kijkt goed uit haar ogen, en beweegt ook goed! Ook de aanvullende homeopathische middelen worden elke dag gegeven!

Tussen het werken door, wandelen we met de honden, daar de prachtige nieuwe opvanghond Floxie ook veel aandacht nodig heeft. Floxie doet het goed, is minder angstig, en komt 's morgens al spontaan naar mij toe om te zeggen dat hij naar buiten wil, en mij een knuffel ( klein bijtje in mijn hand) te geven. Hij speelt veel met Banjer, en we proberen hem aan een lange lijn buiten te laten zijn. Veel is nog bedreigend voor hem, dus aandacht is geboden, als er teveel prikkels van buiten hem verwarren. We doen hem dan naar binnen, waar hij een veilige plek heeft om zich terug te trekken. Hij staat toe dat Ludo hem aan de riem heeft tijdens het wandelen, en dat zijn grote stappen vooruit. King, Fleurtje ( voorheen Amber) en King vinden het erg gezellig zo, en doen het super goed, samen met Floxie.

We kijken elke dag het hekwerk na, zodat de paarden niet meer weg kunnen lopen! De jagers hadden weer het hek stuk geknipt, en de paarden konden daarom naar buiten. Dit was al een paar keer gebeurd, dus de paarden weten dan dat daar veel lekkers staat bij het water, en breken dan op de zwakke plek van het hek uit. Ik had het hek gemaakt, maar blijkbaar niet goed genoeg, en ze waren een paar dagen later weer allemaal buiten het hekwerk, waardoor het ongeluk met Blessed gebeurde!

Lieve vrienden hier, Joao, Joana, Sandra, Helder, Hugo met een vriend, meneer Martino, de buren, en de dierenarts hebben allemaal bijgedragen aan het proberen te redden van Blessed, wat uiteindelijk niet mocht baten. Ook lieve mensen die van afstand hebben geholpen, wil ik in deze bedanken.

De brein is dan meedogenloos, en verweet mij de fouten die ik had gemaakt, door het hek niet goed te maken, en dat ik niet de kudde goed bij elkaar gehouden had. Het zijn al die eigen innerlijke persoonlijkheden die dan plots om de hoek komen kijken, en mij vanuit mijn brein de emotie gaven, van het falen van mijn werk als verzorger. dus mede het afscheid moeten nemen van Blessed, en hij van zijn kudde.

Blessed was warm en liefdevol,

tijdens mijn zorg in de 2 nachten die ik alleen deed. Hij gaf aan dat ik in mezelf dingen vast hield, dus daar een vorm aan gaf. Maak ook binnen in jou alles zoveel mogelijk vormloos, laat alle opties open. Angst verlaten te worden, of afscheid te moeten nemen is een vorm die jij onbewust in stand houd.

Stel je maakt het vormloos, met het befrip dat alles verbonden is in het aardse leven, vanuit jouw hogere zielenzelf, dan hoef je dus geen afscheid te nemen, of je kan ook niet verlaten worden, daar de verbinding die er is, blijft. We zijn hier soms als een paard, en dan weer als mens en dan weer thuis bij de Bron. Het was een langer gesprek dan ik nu schrijf, maar in het kort was dit de boodschap die hij mij meegaf. Ik was dankbaar voor zijn wijsheid die hij met mij deelde, tranen waren er, ook veel warmte in mijn hart, en dankte hem daarvoor.

Hij heeft een prachtige plek op de berg gekregen met een mooi boompje erop, en ik zie hem af en toe als spirit rond rennen. As je goed kijkt zie je een regenboog op de foto <3

Ludo en Conchita zijn twee jonge mensen die reizen, en daar waar nodig is helpen, wat een geschenk uit de hemel dat die nu net hier kwamen. Liefdevol met de dieren, en nieuwsgierig naar wat er meer kan zijn, dan alleen zichtbaar op de aarde! We kletsen ook best wel wat af, en delen kennis, zo fijn en mooi. Ze hebben veel hulp geboden bij de zorg voor Vlinder en nu nog. Ludo is nu een afdak aan het maken voor Vlinder bij de hooiplaats, en Conchita is hout aan het sprokkelen voor de kachel. Samen de dagen zo doorbrengen is fijn.

Wat kan er veel gebeuren in een hele korte tijd, en wat komen er dan veel emoties los.

Emoties vanuit de brein, kou, angst, verdriet en teleurstelling in het onmachtig zijn om Blessed niet te kunnen redden, en nu het onverwachtse ziek zijn van Vlinder.

Gelukkig is er een groot gevoel vanuit het hart, warmte, vertrouwen, mededogen, kracht en liefde voor alles wat leeft!

Vlinder gaat het redden, dat weet ik zeker, met de ondersteuning van dierenarts Antonio, homeopathisch dierenart Celine, en de twee mooie mensen Ludo en Conchita, ik, en jullie allemaal, gaat het zeker goed komen!

Wil je de dieren van Vires Animaliae graag eenmalig ondersteunen, of een paard adopteren doormiddel van een maandelijkse vaste ondersteuning, horen of zien we dat graag.

Het Banknummer van Vires Animaliae is NL02RABO0128355948

Liefs van ons en de dieren van Vires Animaliae

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page