top of page

Wat vertelt de Spin mij, ons

De Spin

De uitleg van de boodschappen van de spin bij het filmpje

op Facebook maandag 31 juli aan mij!

De spin die vertelt ons ook veel verhalen, als we er naar kunnen luisteren.

In Symbolen boeken geschreven staat de spin voor oneindigheid, verbonden met de oneindige mogelijkheden van de schepping. Haar web is een eeuwenoude symboliek waar vele creaties in zijn verborgen. Steeds weer spint de spin haar web in zorgvuldigheid en overgave, wetend dat de laatste draden van het web niet het einde van de creatie is. Ze kijkt ver over deze laatste draden heen van haar web, en ziet oneindig veel mogelijkheden.

De mens spint een web, waar ze in blijven zitten, en niet over de laatste draden heen durven kijken, en zelfs niet opnieuw een web durven bouwen. Men noemt dat ook wel, ( positief benoemd) gevangen in een web, terwijl een web zo makkelijk weg te halen is.

Gedichtje ui het boek Medicijn kaarten van Jamie Sams & David Carson

Spin... Jij die webben van verrukking weeft,

weef me een wereld vol vrede

Jij die in je web schepping draagt,

die wacht tot je haar bestaansrecht geeft

Mijn uitleg hoe je een boodschap van de natuur en haar dierenwereld voor jezelf kan vertalen. In deze de Spin.

Je kijkt naar wat de Spin jou in eerste instantie verteld als zijnde, eerst indruk.

voor mij de woorden: Mooi, eng, snel, weg lopen, verstoppen, krachtig en ook zo kwetsbaar.

Deze woorden laat je rustig voorbij komen, en vraag jezelf dan af, wat betekenen deze woorden voor jou. Voor een ieder kunnen deze woorden wat anders betekenen, dus ook de boodschappen in het geheel kan net wat anders zijn voor iedereen

Betekenis voor mij, van deze woorden, als voorbeeld voor jullie

Mooi: het geeft mij een gevoel van warmte, en ontzag voor de schoonheid

Eng: het geeft mij een gevoel van onbehagen en koude rilling

Snel: niet bereikbaar, of goed waarneembaar -tastbaar

Weg lopen: niet aanwezig willen zijn op die plek, of afstand nemen van een situatie of plek

Verstoppen: Niet gezien willen worden, of terug trekken naar een veilige plaats

Krachtig en ook zo kwetsbaar: sterk van uitstraling, maar wetend dat iets erg teer is en dus stuk te maken is.

Dit zijn de betekenissen voor mij voor deze woorden. Alles wat in boeken geschreven is over wat de spin jou te vertellen heeft, kan een basis zijn voor dat wat de spin ons te vertellen heeft.

Maar als je dat gelijk op de voorgrond zet, sluiten de deuren voor andere opties, dus ga transparant kijken wat de spin, die in deze op mijn bureau zat verteld aan boodschappen.

De eerste indruk is belangrijk, daar we graag willen weten of de boodschappen zuiver is te lezen door de persoon die de boodschappen van het dierenrijk graag voor zichzelf wil vertalen.

Vanuit mij bekeken.

Ik vraag haar de eigenlijk mooie spin, wat doe je hier, en zeg haar, dat ik het niet fijn vindt 'eng' dat ze hier zo dichtbij zit. Vervolgens wil ik haar dus met de bezem weghalen, in de hoop dat ze daarop gaat zitten, en zo voorzichtig naar buiten zetten Krachtig en ook zo kwetsbaar. Tijdens het filmpje maken, geeft ze mij, zonder dat ik het goed hoor, al wat boodschappen door.

Ze geeft aan, dat er door mij gekeken mag worden waar ik opeens bang voor ben, en het web ( in positieve zin) gewoon uit mag bouwen, of opnieuw mag bouwen met de energie van vertrouwen en overgave. Kijk voorbij alle vormen ( ha daar was ik al mee bezig) en kijk nog meer met al jouw zintuigen, en geef het een bestaansrecht. Voel ook je huid, de wind heeft ook zoveel te vertellen vanuit alle windrichtingen, welke op te vangen zijn door jouw huid. Vertrouw nog meer op het oneindige Monique, je bent al zo ver.

Wat is er dat maakt dat je zo kwetsbaar bent op je huid op dit moment, wat houdt jou tegen?

Ga lopen - rennen door de wind, en voel het leven, en leef het!

Mmmm ik raak even van slag, en wil weg lopen, wil daar niet zijn, en/of wil het niet horen Boodschappen komen vaak al binnen in het moment, het lijf pakt die boodschappen op, maar we kunnen het soms nog niet plaatsen, of goed vertalen. Het zijn de gebeurtenissen in het gehele plaatje op dat moment die je duidelijk maken wat er speelt.

Herkenning van de boodschappen ( de woorden, en het hele gebeuren tijdens het filmpje en nu), vertaalt naar de mensentaal als informatie.

Het wegkijken 'weg lopen', als ik haar te dichtbij bekijk in het flmpje, en mijn hoofd naar richting het raam en naar buiten draai, 'Vertstoppen'

Nu bij het vertalen van haar boodschappen op papier, zie ik opeens de boodschap ook van het rennende veulen Blessed.

Ik noem het zelfs in het filmpje, snel als de wind, en blije rennende Blessed, en wel 20 keer het woord KIJK, ZIE dan, KIJK, Zie dat dan haha, hoe leuk, mooi en bijzonder is dit.

Oneindigheid van de mogelijkheid van schepping vond daar plaats, in dat moment van de ontmoeting met de Spin. Diepe waarheden die zonder boeken zichtbaar worden, en kloppen met de wijsheden van de symboliek van de oude kennis van de mensen die lang geleden nog verbonden met de natuur en haar leefde.

Wauwwww!

Het filmpje heb ik kunnen dowloaden en hierin toegevoegd.

Dan de vraag nu aan mezelf:

Waar ben ik bang voor?: falen, neer vallen, iets niet kunnen, wezens te kort doen, en … zo komen er allemaal gedachte binnen, die mijn zuiverheid van zien – kijken even doen vertroebelen.

kijkend naar wat ik schrijf, worden de boodschappen mij duidelijk, en denk ook wel bij jullie! De woorden die voorkomen in de eerste impressie komen met regelmaat voor in het verhaal, heb er een paar geel gemaakt.

Mijn uitleg en wat tips voor jullie

Monique: gevangen in haar web van alles willen analyseren, het hoe, wat en waarom, en op een aardse manier in creatie naar buiten willen brengen, omdat ze niet afgewezen wil worden? Of niet wil falen ? of mensen niet te kort wil doen, of de dierenwereld niet te kort wil doen, wat het ook mogen zijn, het maakt niet uit. Het zijn allemaal gedachten, en kan er nu op een afstand naar kijken.

Door te lang stil te staan bij een angst 'eng', of het waarom, halen we die energie hierheen, en dat is in mijn visie niet de bedoeling, dus als tip voor jullie, geef daar verder geen vorm aan, dan er alleen maar naar te kijken als zijnde een TV scherm.

Waar de aandacht nu naartoe mag gaan is, dat je altijd, wanneer dan ook een nieuw web mag bouwen, en er zelfs buiten dat web altijd mogelijkheden zijn, en er zelfs al creaties bestaan. Ookal ken jij die bestaande creaties nog niet, je mag vertrouwen op de natuur en haar inzichten, en de dieren die ons zo mooi dingen vertellen, en dus helpen. Voor mij is de boodschap dat ik de buitenwereld mag laten weten wie Ik ben, en mag waarnemen met heel mijn zijn. Geloven dat wat ik zie berust op een waarheid die ik aangereikt krijg door de natuur en haar dieren. Mijn huid mag herstellen, van de blokkade die ik haar heb opgelegd.

Het woord waar ik de afgelopen jaren mee bezig was - en nog ben is ‘vormloos’, alles is mogelijk, er zijn geen stellingen, veroordelingen, bepalingen, verleden en of toekomst.

Door het vormloos te houden, dus niet gelijk onze gedachte te geloven, of het verleden steeds hierheen te halen, kunnen er nieuwe inzichten komen en kunnen we helder waarnemen. Voor mij is nu ook de nieuwe ontdekking dat zelfs het woord vormloos, een gedachte is. Voorbij deze gedachte is nog veel meer, en wij allemaal zelfs voorbij de buitenste draden van het universele web mogen gaan zien met al onze zintuigen, werkend van dichtbij, en van heel ver.

Het is verbinden met de natuur en haar dieren in haar enorme grootsheid is een prachtige levenslange reis, en het is natuurlijk soms wel beangstigend omdat je steeds meer gaat zien. Maar ik mag jullie zeggen, het is zo schitterend en leerzaam. Hoe vertel jij mensen wat jij ziet met al jouw zintuigen, vertaald naar jouw waarheid, en wat vinden ze daarvan. Ach het is zo persoonlijk, het leven gaat veel verder dan het persoonlijke, lijflijke bestaan.

De lieve mooie Spin die mij deze boodschappen komt vertellen, en ik dan vervolgens met het bezempje weg wil halen hahaha, wat een doos kan ik soms toch zijn. In angst blind worden voor alle voorbeelden die de natuur en haar dieren ons schenken is niet nodig, leef jouw leven, in dit leven, en heb vertrouwen in jou IK

Dank je wel lieve Spin

Luister naar de natuur en haar dieren. Vires Animaliae, is de latijnse naam voor Kracht van het dierenrijk, ze leren jou weer te zien.

Heb je aanreikingen nodig betreft vertalen voor dieren of voor jezelf, laat het mij gewoon weten, daar ben ik voor, hier op deze lieve mooie moeder aarde!

Liefs Monique en alle dieren.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page