top of page

Bijzonder krachtige jonge vrouw heelt door hulp van de Paarden!

Bijzonder krachtige jonge vrouw die weer heelt, door de hulp van de paarden, en de natuur!

Via Sophia Praat re-integratiecoach voor o.a klanten van GGNet Apeldoorn, kwamen er met regelmaat herintreders bij ons re-integratie projecten doorlopen! De jonge vrouw, welke we nu even Babeth noemen ( uit respect voor haar) hebben we gevraagd een kort stukje te schrijven over haar tijd bij Vires Animaliae rond 2009 om een ieder wat inzicht te geven wat wij zoal doen aan coachen met paarden, en hoe de paarden, en natuur haar geholpen hebben in samenspraak met Monique

Babeth

Toen Monique mij vroeg om een stukje te schrijven over mijn tijd bij V.A. vond ik dat erg leuk. Tegelijkertijd ook moeilijk omdat het een leuke en leerzame tijd was, maar de reden waarom was minder leuk.

Vanaf mijn puberteit, worstelde ik zoals zoveel jongeren heel erg met mijzelf. Helaas begon dit bij mij serieuze vormen aan te nemen. Ik raakte erg depressief en ontwikkelde een eetstoornis. Wat later symptomen bleken te zijn van mijn uiteindelijke 'stempel' Borderline persoonlijkheidsstoornis. Na jaren van psychiaters, psychologen, therapieën en veel medicatie zonder het gewenste resultaat kwam ik via mijn toenmalig begeleidster Sophia Praat van GGNet Apeldoorn, in contact met Monique.

Ik rij zelf vanaf mijn 8ste al paard, en de kans om mijn problemen aan te pakken met behulp van paarden was voor mij een unieke kans, en die heb ik gegrepen.

We hebben vele uren met elkaar gepraat. Daarnaast zijn we begonnen met o.a.de training WHR, wat nu INFINITY training genoemd word. Een totaal nieuwe manier voor mij om met de paarden te werken. Communiceren met paarden in hun eigen taal is een prachtige ervaring. En 1 ding staat vast, een dier, en zeker een paard lieg je niet voor. Ze weten precies hoe je je voelt. En dat hebben ze me keer, op keer laten merken. Soms negeerde ze me gewoon, omdat dat wat ik vroeg, maar wat ik uitstraalde totaal niet overeenkwam.

Ik heb geleerd om te aarden, te zijn, in het hier en nu. Echt contact te maken met mijzelf, mijn ziel - hart, wie ben ik nu echt, en wat wil ik. Zoals Monique dat mooi verwoordde: ik leerde in mijn eigen kracht "Ik" te gaan staan. Ik merkte na een tijd dat de paarden, anders op mij reageerde. En niet alleen de paarden, ook mijn omgeving merkte dat ik sterker in mijn schoenen stond, en nog steeds sta.

Stap voor stap zijn we, op mijn tempo - tijd, door de stof die Monique gebruikt heen gelopen. En ik maakte steeds meer contact met de paardenwereld. Ik vroeg wat, en kreeg het gewenste antwoord. Ik werd duidelijk in mijn gehele communicatie, of misschien mag ik zeggen, ook een onderdeel van de kudde! Alles ging, en gaat met respect voor het paard. Een paard verteld je zoveel, en als je dat eenmaal door hebt, en begrijpt, is dat een hele bijzondere ervaring. Je creëert een relatie met je paard dat ontstaat uit wederzijds respect en vertrouwen. Tevens pas je dat ook op jezelf toe, ga ik respectvol met mezelf om, en heb ik vertrouwen in mezelf!

Nu, een aantal jaren later is mijn depressie voorbij, mijn Borderline prima onder controle. En soms als het toch nog even moeilijk wordt, doe ik nog steeds dezelfde oefeningen. Even weer aarden, even weer in mijn eigen IK kracht gaan staan. Ik ben erg dankbaar dat Monique, en de paarden van VA op het juiste moment in mijn leven zijn gekomen.

Wij als organisatie willen Babeth ook hartelijk bedanken voor haar openheid in haar verhaal, en de band die we hebben opgebouwd en nog steeds bestaat, wat we erg fijn vinden!

Sophia Praat heeft een site die je kan bezoeken www.sinnigepraat.nl

Wil je graag meer weten over onze counseling - Coaching met paarden, stuur ons gerust een mail!

Lieve groet van de dieren van Vires Animaliae en ons team!

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page