top of page

Move to the Horse Paradise


7 oktober, Smorgens om half 8 was iedereen paraat, 7 man-vrouw sterk om de paarden van Vires Animaliae over te brengen naar hun paradijs! Piet Beerda van Bevetra Horse transport, John Erb, Vitor Pereira van Roof Imobiliária, Ingrid Bongers, Henriette v Steeg, Rui Menezes van Barefoot Hoofcare en Monique Ros!

Als eerst werden de paarden gehalsterd, en dat ging aardig snel, Celeborn kreeg als laatste een halster om, met aanwezigheid als springende blije blaffende hond “Banjer natuurlijk”. Monique die de halsters bij alle paarden omdeed was toch wel weer een beetje nerveus, hoe zou het gaan, en hoe zouden de paarden hun prachtige plek vinden!

Met grote blijdschap had ze vernomen dat Piet en John uit Nederland kwamen om te helpen en Vitor had ook een trailer geregeld en kwam helpen. Wauw, zo kon er toch niets misgaan!

Mede met behulp van Rui en de drie vrouwen gingen we aan de slag!

De eerste paarden werden opgehaald en gingen redelijk goed en snel de trailer in, ware het niet dat Celeborn was angstig was en John ging dus met hem aan de slag, “wat een kundig man”. Binnen een kort tijd bestek had hij het vertrouwen van Celeborn ontvangen, en uiteindelijk liepen ze samen met gemak de trailer in!

Een aantal jonglingen sputterde aardig tegen, en we moesten improviseren. In opdracht van Piet pakte we al het zeil wat er lag, en maakte daar een soort van sluis van. En ja daar gingen ze hoor joepie…., nouuuu op twee na dan!!

De eigenwijze Blessed en Liberdade deden niet mee. Ze wisten steeds heel slim de dans te ontsnappen. Liberdade liet zich vallen, waarvan Monique nogal van schrok, weer en weer deed ze dat! Telkens op dezelfde manier, totdat Vitor aangaf dat ze zich gedroeg als een klein verwend kind dat haar zin niet kreeg, Liberdade beleefde er zelfs wat plezier aan om ons zo voor de gek te houden! Monique observeerde natuurlijk, en zag bij de volgende keer dat ze zich gewoon liet vallen en dat er inderdaad niets aan de hand was, wat een slimmerd! Uiteindelijk hebben de mannen haar bij kop en kont gepakt en haar de trailer in gezet, “geen geweld hoor”, net alsof je een ontzettend stout kind even terecht wijst! En al mummelend en nogal verontwaardigd ging ze staan, waar ze moest zijn in de trailer!

Vervolgens met nog wat strubbelingen zijn alle paarden ingeladen! Wat een klus toch wel, en heel fijn dat de mannen aanwezig waren anders hadden we er denk 3 dagen over gedaan ;-)

De rit verliep goed totdat we ongeveer 4 km voor de plek waren waar draden hingen over de weg waar de grote transportwagen niet onderdoor kon. Rui en Vitor hadden daar wat op bedacht, haaa zooo fijn! Op een container gaan staan met een hooivork en dan de draden omhoog houden “en dan maar hopen dat er geen stroom of zo op staat”.

Piet had ook nog zijn wagen moeten omkeren, daar er verder nergens meer een plek was om de grote wagen te keren! Monique liep voor de vrachtwagen uit en Piet reed dus ruim 3 km achteruit, wat een kanjer! Zweetdruppels liepen bij Monique van haar hoofd, wat was het warm. De dagen er voor was het regenen alsof de douche open stond, en nu stik heet. Niet mopperen zei Monique tegen zich zelf, we zijn er bijna… we zijn er bijna… MAAR NOG NIET HELEMAAL HELEMAAL.

Nee we moesten nog 1 km met de paarden gaan lopen op een zandweg waarvan de linker kant geen hekwerk had, en veel moois te zien was voor de paarden, nl GRAS haha!

Wederom een uitdaging! Eve voorop met Monique en de rest werd geleid door Rui, Ingrid, Vitor en Henriette! Piet zorgde samen met John dat de rest van de paarden werden uitgeladen, en de stoet paarden volgde met als laats Celeborn en Fleur die als laatst uit de wagen kwamen. de leidende merrie en de stuwende Hengst. Ze werden vast gehouden door John en Piet om alles kalm te laten verlopen, hoe mooi was dat!

Vitor had voor die tijd de trailer met Yendis en Awoke al op de berg gezet en toen we de paarden de vrijheid gaven op het nieuwe land, lieten ze deze twee ook Los. John liep naar het midden van het land en hield Celeborn nog even vast totdat Fleur hem in de verte zag en zijn richting op rende, de hele kudde volgde haar en toen liet John Celeborn los om te verenigen met zijn kudde! Ook Yendis en Awoke van Laurinda uit Nederland verplaatste zich naar de kudde. Zo prachtig om te zien, het ontroerde ons!

Het was een hectische dag, welke de paarden goed en heel over hebben mogen brengen! Een avontuur op zich, daar de jonglingen nog nooit in een trailer waren geweest en ze erg ondeugend waren. Ook Puc had het zwaar om in de trailer te gaan, maar uiteindelijk is het allemaal erg goed gegaan.

Piet moest verder naar Spanje in de middag, wat een werk heeft deze man weer voor onze stichting Vires Animaliae gedaan, en wat een groot respect voor zijn omgang met de dieren!

John bleef nog een nachtje in Evora, en we hebben samen met Henriette en Ingrid, die heerlijk had gekookt de avond door gebracht. Natuurlijk werd de dag doorgesproken! De Kundigheid, inzicht en rust van John heeft ons ook enorm geholpen bij het overbrengen van de paarden!

Vitor is de man die deze plek heeft gezocht en gevonden voor de dieren van Vires Animaliae, en voor Monique, welke binnen het budget ligt van de organisatie! Het is te zien in zijn omgaan met de dieren tijdens de verhuizing, dat zijn liefde ook naar de paardenwereld uitgaat! Met gemak en kalmte ging hij met de paarden om, alsof het zijn dagelijks werk is!

Rui, Ingrid en Henriette, hebben daar waar nodig, steeds bijgestaan, en alle zaken geregeld welke wij niet opmerkte tijdens de dag! Wat fijn om zorgende ogen, en handen er bij te hebben van hartwerkende lieve vrienden!

Na een paar uur kwamen de paarden met wapperende manen, en blij bewegende lijven naar boven om te drinken! Vervolgens lieten velen van hen zich zachtjes dalen naar de grond en rolde door het zand! Celeborn en zijn maatje Stream lieten ons zien hoe blij ze waren, door een stuk comfort en bindings gedrag aan ons te tonen, hoe mooi kan het zijn, en hoe warm kan je hart daarvan worden! “Heel warm”

De dank gaat naar jullie allemaal uit, het betekend veel, de paarden en Monique zijn nu op een plek waar ze harmonie ervaren, en rust, wat echt nodig was!

De stichting met haar dieren, adoptie ouders-partners en vrienden van Vires Animaliae kan nu groeien, en dat gaan doen wat ze graag wil uitdragen, vanuit hart-energie!

Alle paarden wensen een adoptie ouder - partner, al vanaf €2,50 per maand kunt u adoptie partner worden, kijk gewoon even op onze site!

Dank jullie!

De kracht van het Dierenrijk!

Vires Animaliae

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page