top of page

Bij jezelf blijven?

Tegenwoordig horen we veel in trainingen en citaten, de woorden “blijf bij jezelf” Is het een trend, en/of klopt het wat er gezegd en geschreven wordt?

Graag geef ik jullie mijn visie en ervaring, over deze vraagstelling! Het is mijn waarheid van het moment nu!!

Alles op deze aarde bestaat uit energie, of eigenlijk beter gezegd, is gewoon energie. Één alles omvattende woord welke ook veel gebruikt word als bijwoord, en dat maakt het soms onduidelijk met wat er nu bedoeld word met het woord Energie in relatie tot.

Wij gebruiken het woord energie als zijnde energievelden om ons heen, en levenskracht.

Bij o.a Vertalen bij dieren, en de Infinity training maken we gebruik van de kennis over levenskracht en energievelden. Daar bedoelen we mee,

  • De energie die leesbaar is in lichaamstaal, zoals o.a. drukte, sloom, heftig, rustig, opstandig, ….hierin heb je nog veel meer trillingssoorten.

  • De energie die te maken heeft met emotie, stemming en gesteldheid is over het algemeen goed af te lezen in de dierenwereld.

  • Dan niet te vergeten de energievelden die leesbaar en voelbaar zijn als je werkelijk goed afstemt op het dier, dit als zijnde kleuren of warmtegolven.

Alle levende wezens hebben 3 energie velden om zich heen ( wij noemen het bubbels of cirkels), welke voelbaar, en zichtbaar kunnen zijn. Daar wij veel inprentingen hebben gekregen vanaf dat we jong waren, welke met het denken te maken hebben, zijn we langzaam vergeten om ons gevoel vanuit het hart te gebruiken. De energievelden oftewel levensenergie werkt namelijk vanuit ons hart.

Wij hebben het duidelijker proberen te maken met onze tekeningen hoe deze energievelden eruit zien. Ze kunnen dicht bij je zijn, maar ze kunnen ook heel groot zijn.

Nu de kern van de vraag, “Blijf bij jezelf” in onze visie en kennis ben je altijd bij jezelf, maar we zijn niet alleen op deze aarde, en dat maakt dat je met vele levende wezens te maken hebt, en wel met hun emoties, stemmingen en gesteldheid. We komen constant in aanraking met elkaars energie velden. Buiten het fijt dat we mogelijk zien wat er met een ander is, of hoe het zich voelt , kunnen we ook de emotie/stemming en gesteldheid van het andere wezen voelen, en er zelfs in terecht komen. Het kan zomaar gebeuren dat we ons opeens o.a. down, verdrietig en/of heel blij gaan voelen op het moment dat we bij een ander zijn. Er zijn natuurlijk honderden emoties, stemmingen en gesteldheden! Het is de wisselwerking van diverse energie velden, welke jou kan beïnvloeden.

Het zijn zo mooi genoemd, de prikkels van buitenaf, welke de zintuigen op nemen, en gaan verwerken.

Hooggevoelige mensen hebben meer last van deze prikkels – uitwisseling van energievelden, en kunnen deze niet snel verwerken, en dat maakt dat je dan soms even verdwaald in andermans energie bubbel. Op zich is dat niet erg, maar zodra je voelt dat je moe begint te worden, of je opeens anders begint te voelen dan hoe je jezelf voelden voordat je met andere wezens in contact was, stap dan rustig een paar stappen terug, oftewel, neem even afstand. Neem je eigen ruimte, dat mag, en is belangrijk voor jezelf om weer helder te worden.

Als je bijvoorbeeld een lichtbolletje bent, en dan een rode bubbel tegen komt (o.a. druk wezen) dan kan het zomaar gebeuren dat jou energieveld opeens ook rood begint te worden, en jij dus ook drukker gaat worden. Dat is dus de menging van de energievelden!

Je ziet het vaak duidelijk bij kleine kinderen: Een stil rustig meisje stap haar klas in met allemaal drukke kinderen, binnen 10 minuten is ze net zo druk als de rest van de kinderen. Of ze gaat alleen zitten en aanschouwd het geheel. Dat tweede voorbeeld betekend dat het kind kiest om in haar eigen ruimte (bubbel) te blijven, en niet wenst mee te gaan met de energie van de andere kinderen. Wij zeggen dan Ah wat zielig, zie haar nu alleen zitten, maar beter is, wat een sterk kind, ze kiest om even afstand te nemen/houden om in haar eigen bubbel te kunnen blijven functioneren. Zodra ze het aankan, zal ze zich mengen in de groep. Dit gebeurd ook veel in de natuur bij dieren, en bij paarden in een kudde zie je dat heel goed. Ze geven elkaar ook de ruimte, nemen de ruimte, en als ze willen zoeken ze elkaar op.

Wij zijn niet meer gewend om daar zo mee om te gaan, maar het mag wel, en zou goed voor ons zijn. Telkens als het te veel voor je word in welk opzicht dan ook, of dat je gewoon voelt dat het nodig is om wat voor rede dan ook, trek je even terug, en maak jezelf weer volledig. Het hoeft soms maar enkele minuten te zijn!

“Als je troebel water even met rust laat, is het snel weer helder”

Een tweede mogelijkheid is: je buitenste cirkel dichter naar jezelf toe manen. Het is heel eenvoudig, je hoeft het alleen maar te zeggen, en dan gebeurd dat al. Wil je op gegeven moment meer voelen, maak je jouw buitenste ring groot. Je binnen cirkels hoeven niet mee te gaan, maar mag wel. De keuze maak jezelf!

Het is eigenlijk best een heel mooi gegeven, daar “als we open staan” ( groot energieveld) veel informatie kunnen ontvangen van andere wezens. Het aanschouwen, zacht ondergaan en filteren voor onszelf, geeft ons veel inzichten over de situatie - gesteldheid van een ander wezen, maar ook over onszelf. Het herkennen of leren herkennen wat van jou is, en wat van een ander, maakt alles een stuk makkelijker. Het is natuurlijk een gegeven, dat andere wezens dus ook jouw emotie en gesteldheid kunnen voelen.

Ik vind het een voorrecht dat ik deze kennis bewust meemaak, en vind het nu soms nog wel eens moeilijk, om niet mee te gaan in andermans energie bubbel, het zal altijd een onderdeel van mijn leven zijn, waar ik bewust mee om dien te gaan en dat is okay! Bij de consulten vertalen voor dieren of trainen met dieren vind ik het geweldig om dit gegeven te mogen gebruiken om beter te kunnen “zien” en “Voelen” wat er speelt in de situatie nu, en dan denk ik. Wauw, wat bijzonder toch allemaal.

De woorden “blijf bij jezelf” ? We zijn altijd bij onszelf, en hebben het vermogen om te voelen, “het” geschenken van de natuur. En ja we kunnen meegenomen worden in andermans energieveld met alle emoties, stemmingen en\of hun welzijn. Maar blijven onszelf, door er voor kiezen om telkens even tot rust te komen, zodat we weer helder worden voor een volgend moment. We kunnen er voor kiezen om onze buitenste bubbel dicht bij ons te manen, en dus o.a. minder prikkels van buiten te ontvangen. We hebben een pracht systeem, en mogen daar bewust van worden – zijn, en indien nodig gebruiken voor een hoger en zuiver doel.

Tijdens onze trainingen leer je o.a. meer over de energievelden, levenskracht en hoe daar mee om te gaan voor jezelf en/of om een ander wezen te helpen.

Wil je meer weten over dit onderwerp, doe gewoon eens mee!

Bron o.a. Gregg Braden.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page