top of page

Ik ben een dieren Vertaler, en wat is dat?

Lieve lezers

Graag wil ik wat vertellen over wat een dieren Vertaler is, welke ik mag zijn. Ik heb hier een tijd geleden al eens over geschreven, maar er komen best veel vragen over, wat is nu een dierenvertaler, en wil dit graag nog eens met jullie delen.

Een dieren Vertaler is iemand die de wereld van de natuur, en haar dieren verstaat, zover het mogelijk is deze in het moment, zuiver te verstaan. Er zijn gesprekken met de natuur en haar dieren welke vervolgens vertaalt kunnen worden naar de taal van de mens. De geschenken die ze ons geven zijn buitengewoon mooi, duidelijk en leesbaar als we dat willen zien.

Door in het moment te zijn, op deze tijdlijn * kan je zien - lezen wat de natuur en haar dierenwereld te vertellen hebben!

Zal in het kort proberen uit te leggen wat ik mag uitdragen, en waarom ik het zo uitdraag.

Zelf hanteer ik al heel lang 3 elementen, welke lichaamstaal, energie, en telepathie is bij het vertalen voor dieren Daar heb ik voor gekozen, en zo ontwikkeld, omdat ik graag dieper inzicht in de communicatie van de natuur en de dierenwereld wilde verkrijgen. Het zijn boodschappen die ik "zie" *- ontvang, vervolgens omzet naar relevante informatie, en vertaal deze naar de mens achter het dier!

Belangrijk begrip:

De dierenrijk, en de natuur leven in harmonie, mits niet aangeraakt door de mens! Dieren leven op de tijdlijn van het heden, ze maken zich geen zorgen over morgen, of gisteren, ze leven. Het belangrijkste is veiligheid in alle vormen die het woord met zich meebrengt voor de natuur en haar dierenwereld. Vanuit veiligheid kan harmonie ontstaan, niet in een andere volgorde.

Wat schenkt de natuur en haar dierenrijk ons?

Door veel in contact te zijn met de natuur, en haar dierenrijk kom je beter in het heden! Dat maakt dat je meer gaat “zien” *2 Met het woord `zien` bedoel ik, gebruik maken van al jouw zintuigen om te kijken. Dus horen, proeven, ruiken, kijken en voelen.

Onze Zintuigen zijn als het ware “onbegrensd”

Dieren in de natuur pakken van verre afstanden trillingen op door bijvoorbeeld hun voeten, olifanten kunnen trillingen via hun voeten van wel 10-tallen kilometers afstand waarnemen. Paarden kunnen ook trillingen via hun voeten (straal) van grote afstanden waarnemen. Paarden kunnen zelfs trillingen opvangen met hun neusharen welke hen informatie verschaffen! Dan het gehoor, welke enorm specifiek is, en een belangrijke functie heeft in het paard zijn communicatie. Zo zijn er in de natuur dus vele dieren die heel goed trillingen opvangen van grote afstanden welke hen informatie geven welke van groot belang kan zijn. Wij behoren tot de natuur en de dierenwereld, en hebben dat vermogen dus ook, maar zijn het gewoon vergeten.

Zo kan je het een beetje bezien, dat wij ook veel trillingen op kunnen vangen die buiten ons lijf plaats vinden, dichtbij, en van een grote afstand. Welke ons eigenlijk gewoon informatie geven die voor ons van belang kunnen zijn.

  • * Op deze tijdlijn betekend, dat je niet met je gedachten bij gister of morgen bent, maar in het moment en met dat waar je mee bezig bent in gehele stilte. Je denkt niets, en geeft nergens een naam aan.

Luisteren naar jouw innerlijk kern is daarom zo belangrijk!

Door veel in de natuur te zijn, en jouw gedachte leeg te maken, zal je veel meer gaan “zien”. De opgeslagen herinneringen van je authentieke zijn, zullen weer de ruimte krijgen om zich te tonen, en met jou te delen. Vanuit onze kern “zien wij meer” dan dat we denken te kunnen zien vanuit onze brein gedachte! De kern is jouw hart, daar waar liefde, licht en kracht is, en met alles verbonden.

Lichaamstaal - communicatie

Lichaamscommunicatie is de communicatie die “in het moment” aanwezig is! Wij spreken van Lichaamscommunicatie bij dieren, niet van Non verbale communicatie, daar in deze het ook de paardenjuf met een zweep in haar hand kan zijn. We lezen het dier op lichaamstaal-communicatie, ook de mens is op deze manier te lezen. De dieren begrijpen zuiver wat jij te vertellen hebt in lichaamstaal. Gebruik geen hulpmiddelen om een dier te benaderen als je gaat vertalen, dat geeft een onzuiver beeld, en daar kan een bepaling op zitten voor het dier.

Bij een consult start ik met observatie, dit doe ik best wel lang, en blijf in eerste instantie buiten de persoonlijke ruimte (energieveld) van het dier. Vervolgens zal ik langzaam het energieveld binnen stappen, en kijk dan goed wat er bij het dier gebeurt. Door in het energieveld te stappen van het dier, maakt het voor mij ook mogelijk in te voelen. Het is namelijk zo, dat als je in een energieveld stapt van een ander wezen, het kan zijn dat je opeens van alles voelt, blijheid, verdriet, pijn, boosheid, en natuurlijk nog veel meer emoties. Vervolgens blijf ik observeren, en voel of mijn waarneming vanuit mijn voelen klopt met wat ik aards zie. Op een gegeven moment zet ik het invoelen even op een laag niveau, daar het niet de bedoeling is dat jouw energieveld – lichaam zich gaat vullen met de emotie die er speelt, of pijn van het dier – ander wezen. Mogelijk plaats ik deze even buiten mijzelf, alsof je het op een tv scherm plaats als een film die later teruggekeken kan worden.

Doordat je zo in het moment bent, en je nog steeds je gedachte leeg hebt, ‘dus geen gedachte die niets met het consult te maken hebben’., zal je de mogelijk hebben om ook de energie te gaan lezen, en telepathisch te communiceren met het dier. De trilling waarin je op dat moment verkeerd is hoog, en in connectie met het dier, en vandaaruit gaat het telepathische vermogen gewoon werken.

Ik stel mezelf natuurlijk eerst voor aan het dier, en vraag of ik dichterbij mag komen, wat vaak wel mag. Door dichter naar het dier te lopen, zal het misschien wat gaan bewegen, en daar kan je dus de bewegingsenergie zien, en misschien zelf op energetisch niveau trillingen om het lichaam waarnemen.

Vervolgens gaan we verder met het gesprek. Door het hoofd leeg te houden, dus nog geen vragen te formuleren in het brein, blijft de connectie goed tussen ons.

Zoals eerder aangegeven kan het dier ons lezen, en met veel vragen in het hoofd zal het dier misschien wel weg lopen. Pas als ik mijzelf heb voorgesteld, en we delen echt ons persoonlijke ruimte, ga ik vragen, of de vragen gesteld mogen worden, zo houden we het zuiver en puur.

Even terugkomend op de vragen: als je vragen stel in gedachte voordat je een observatie doet kan het zijn dat het dier dus wegloopt! Het dier vangt de vragen heel snel op, (al voordat je ze zelf geformuleerd heb in het hoofd) en kan zich ongemakkelijk voelen. Het heeft allemaal met respect te maken. Stel dat er iemand die jij niet kent op jou af komt lopen, en die gaat jouw gelijk allemaal vragen stellen, dan zou je toch mogelijk de behoefte hebben om weg te lopen?

De zorg is om neutraal te blijven in de waarnemingen, en gesprek. Geen enkele veroordeling, of aanname, invulling aan geven, daar het brein daar namelijk snel op kan anticiperen. Er komen dan alleen maar opgeslagen geleerde, of ervaren herinneringen boven, waarbij een emoties boven komt, die het zicht kunnen vertroebelen! Het zijn dan emoties van jou, niet van het dier.

Werk van uit je harttrilling, deze is zuiver, en eerlijk!

De drie elementen helpen mij om zuiver de boodschappen te lezen, en vervolgens schrijf ik al mijn bevindingen op papier, werkelijk alles wat ik “zie” met al mijn zintuigen. Hoe gek het ook lijkt wat ik "zie", ik schrijf het op. Door al deze boodschappen samen te voegen, en te vertalen naar een taal die te begrijpen is voor de mens, komt er een antwoord op de vraagstelling van de mens.

Soms is het niet een antwoord op datgene wat de mens achter het dier waarneemt bij het dier, en daar de vraag over heeft. Een dier zal vertellen wat op dat moment nodig is, en is altijd puur en eerlijk in zijn boodschappen, daar vertrouw ik 100% op.

Vertalen voor dieren en de dieren van Stichting Vires Animaliae

Ik heb dit concept Vertalen voor dieren in 2006-7 zo ontwikkeld, daar ik het fijn vind om het aardse en energetische te combineren, we leven niet voor niets op de aarde. Je krijgt een gedegen inzicht wat er speelt bij een dier en kan het indien nodig steunen. Vanaf 2008 geef ik training deel 1 en 2 Vertalen voor dieren voor mensen die graag meer in contact willen komen met hun dier, maar ook met zichzelf. Veel heb ik mogen leren van de dieren die leven bij Stichting Vires Animaliae en het verblijven in de natuur. Deze opvangdieren hebben mij veel aanreikingen geschonken die mij inzichten, en zelfs richting hebben gegeven in mijn leven. Door met ze te mogen omgaan - werken en het steeds weer opnieuw in observatie en stilte te verblijven met hun, kwamen de inzichten die ik nodig had om verder te kunnen met dat waar mijn hart naar uitgaat. Het was vallen en opstaan en nu nog steeds maak ik soms een val, maar sta weer op, daar ik weet dat vallen betekend dat er weer iets te leren ‘valt’.

De natuur en haar dierenrijk is een voorbeeld, die ons heel veel schenkt, ga het ervaren en ontvang de geschenken.

De training is tweeledig, door de natuur en haar dieren beter te gaan “zien” ga je ook jezelf beter zien en begrijpen. Wil je vertaler worden dan kan je deel 1-2 en 3 volgen bij ons. Je kan dan zelf in de toekomst ook trainingen gaan geven aan groepen mensen als je dat leuk lijkt in samenspraak met de Stichting Vires Animaliae en Monique. Susan Zacharias heeft de gehele opleiding gedaan, en geeft les in deel 1 vertalen voor dieren in Schotland en Engeland met gebruik van kennis van de Stichting. We zijn bezich met nog een paar deelnemers die in de toekomst les gaan geven, deze zullen volgend jaar bekend gemaakt gaan worden, daar ze dan de opleiding afgerond hebben.

Als je graag Dierenvertaler wilt worden is de gehele opleiding een prachtige optie.

We zien ook dat meer dierentolken onze visie zijn gaan volgen, en dat vinden wij erg mooi en fijn. Ze hanteren nu ook deze drie elementen, welke voorheen veelal alleen telepathie voor dieren was.

Graag nodig ik eenieder uit, die met dieren omgaat, en de natuur, en deze beter te willen gaan "zien', mee te doen met deel 1 van Vertalen Voor Dieren. Je zult echt verrast zijn van jouw vermogen om zuiver, en helder met de dieren te communiceren, en tevens met jezelf.

Consult- reading

Je kan consulten bij mij aanvragen, voor jouw dieren, of dieren om je heen. Ook mag je gerust een consult aanvragen, als je zelf ergens tegen aan loopt, of als je vragen hebt over jezelf welke je niet goed beantwoord kan krijgen.

Ik beschik over de eigenschap om via foto’s, dier, natuur, en mens in te voelen, en te lezen als ik mij daarop afstem. Het fijnste is natuurlijk om dier en mens voor mij te hebben, maar is niet altijd mogelijk. Graag zie ik wel de mens als ik een consult geef, dat is mogelijk via skype.

Buiten het vertalen, beschik ik over de eigenschap om met energie te werken op veel vlakken, ook daar mag je mij gerust vragen over stellen, of een consult voor aanvragen.

We geven ook trainingen om je eigen energievelden te leren kennen, en dat van een ander, en het werken met energie. Ook dit zijn prachtige trainingen waar je zeker inzichten kan ontvangen.

Het is niet eng, of zweverig, het is geweldig mooi, en deze eigenschappen heeft iedereen, je hoeft het je alleen maar te herinneren.

Je kan een consult aanvragen via onze site

Voor trainingen kijk dan op de pagina's waar trainingen omschreven zijn.

Wil je de opvangdieren steunen, doe dan alsjeblieft een donatie naar:

Stichting Vires Animaliae NL02RABO0128355948

De stichting heeft ANBI status, dus giften zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting – vennootschapsbelasting, in vele gevallen dus gunstig voor jullie.

Je kan ook het e-book bestellen: 9 voorbeelden om de natuur en haar dierenrijk beter te gaan verstaan, dit kan via de welkomspagina van onze site. Je steunt daar de stichting mee.

Onze – mijn dank is groot.

Wens vele van jullie te mogen ontmoeten tijdens trainingen, presentaties in Nederland en andere landen, mogelijk hier in Portugal.

Lieve groet Monique

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page