top of page

Kracht van het dierenrijk, Vires Animaliae

Libelle – Waterjuffer – Vlinder

Er was een tijd dat de westerse mens meer contact had met de natuur en haar dieren, alles in de natuur heeft nog steeds een boodschap voor ons. Eeuwenoude dieren symbolen, en verhalen vertegenwoordigde ons leven. Er werd betekenis gegeven aan het samen leven op moeder aarde, en leerde veel van elkaar en er was wederzijds respect.

Deze vergeten kennis is gelukkig weer terug aan het komen. We gaan weer meer de natuur in, en proberen weer contact te maken met de Natuur en haar dierenwereld.

Van de week zat ik op het terras in de schaduw, en zag in mij ooghoeken iets kleins bewegen op een takje. Het was een Waterjuffer op een takje. Het zou mij niet opgevallen zijn als ze niet zo druk op en neer bewoog.

Ik zag de kwetsbare doorzichtige vleugeltjes, en bij elke beweging schitterende kleurenspel door haar vleugels heen. Ik werd er stil van, en haalde mijn camera om dit proberen vast te leggen. Gebiologeerd door haar beweging, en verschijning, kwam ik geheel in het moment, mijn brein stond helemaal stil, en mijn hartje werd zo blij.

Ik was er helemaal, gedachte stil, alleen maar observeren van een afstand, en tussendoor foto’s maken. Soms zag ik haar een moment niet, alleen maar groen op de achtergrond van de bomen en het land, maar als ik dan met de lens inzoomde, verscheen ze weer in kracht, pracht en schoonheid.

Wat een mooie metafoor van vormloos tot vorm was dit.

De stilte in mij, maakte ruimte om haar te ‘zien’ wat mij een enorm warm gevoel in mijn lijfje bracht, en zelfs ontroering voor haar zijn. Er wel en niet zijn is herkenbaar voor mij, het even weg vliegen om vervolgens weer te mogen landen op aarde zijn de momenten dat het nodig is voor mij. Escape? ja soms ook, en ook dat mag anders zou het niet gebeuren. Het kan namelijk zijn dat, even gewoon niet er zijn nodig is om vervolgens de vorm van iets verder te vormen in rust en kalmte.

In haast en drukte gaan we met regelmaat voorbij aan de lessen die de natuur en haar dieren ons altijd op het juiste moment laten zien.

Onder anderen staan Libelle, Waterjuffer, Vlinder voor transformatie

Het mooie is dat er bij mij op dit moment een transformatie plaats vindt.

Wat ze ons kunnen vertellen is: loop niet weg van jezelf, leef op aarde zoals jij bent, niet zoals je denkt te moeten zijn. Kijk goed in jezelf wat je vorm geeft, wat eigenlijk al lang geen vorm meer heeft. Het zijn de illusies die we soms koesteren, maar al lang van kleur zijn veranderd, of zelfs al transparant zijn zoals vleugels van de Waterjuf. Als alles transparant is in jou, dan is er ruimte om weer schitterende kleuren aan te nemen, vanuit het hart, zelfs nieuwe vormen zullen ontstaan die goed voor jou zijn.

Vertrouw op jouw innerlijke kracht, weten, en de verbinding met de Bron, openbare bibliotheek

Mijn transformatie nu, is alles, werkelijk alles, nog meer vormloos te houden, zodat er een oneindige wereld voor mij open gaat aan boodschappen uit de Natuur, en haar dierenwereld. Ik wil deze zo graag nog beter gaan verstaan, en begrijpen, en er samen mee leven in harmonie.

Delen van deze kennis met vele mensen, is daar een onderdeel van, en dat vormt zich vanzelf, op de juiste tijd, en in de juiste tijd voor mij, hoe mooi is dat, Monique

Ruimte maken in jezelf, geeft ook ruimte buiten jezelf, Vires Animaliae

Liefs van mij en alle dieren hier bij Vires Animaliae

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page