Adoptie dieren die een nieuw huis zoeken.

Nevyn: Zoon van Vlinder en haflinger vader Quin. Hij word 4 jaar dit jaar en is mak,erg lief en zou een prachtige ponny voor kinderen kunnen worden om te connecten en mogelijk te rijden.

Hij kan meelopen aan een halster, verder nog geen training gehad. Gezocht word voor Nevyn een liefdevol thuis waar hij zich verder kan ontwikkelen als ponny. Druk kan hij zeker niet aan, dus er moet veel geduld voor het trainen zijn om hem dingen aan te leren.

Vlinder, de dochter van Fleur. Ze heet Vlinder omdat ze zeer gevoelig is en onderdanig. Ze heeft 3 jaar bij haar moeder gestaan en ook gedronken. Nu heeft ze door de uitbraak naar de paarden van de buren in Nederland zelf een veulen gekregen en is los van haar moeder. Ze blijft heel zacht en onderdaning, wat maakt dat we haar niet zoveel gebruiken. Ze doet het goed bij coaching werk en is een goed observatie paard door haar onderdanige gedrag in de kudde. Soms is ze het zat en dan kan ze net als haar moeder erg  kattig doen, maar dat is zeker terecht. We vinden haar een bijzonder dier.

Djawé: zoon van Ayla.

Djawé is een jonge haflinger hengst van 10-7-2014, bijna 4 jaar jong.

Zijn moeder Ayla is een ras trekpaard Haflinger, ingeschreven bij het KVTH

Zijn vader is onbekend.


Djawé leeft in de kudde vanaf zijn geboorte en is niet getraind. Hij kan meelopen aan een halster, en goed benaderbaar. Zo nieuwsgierig als hij is op vele momenten, vertoont hij ook soms momenten van schuwheid – verlegenheid en zoekt dan bescherming bij zijn moeder. Hij is goed in de kudde met al de paarden en dat laat ons zien dat hij zich goed aan kan passen. De nieuwe verzorger zal Djawé dan ook met liefdevolle aandacht, bescherming en training verder groot mogen brengen. 

Snoopy: Snoopy ongeveer 7 jaar, hebben wij opgevangen 31-3-2017 omdat niemand hem wilde hebben. Hij is langs de weg gevonden waar hij heel lang alleen heeft gelopen. Het is een hengst die weet wat hij wil, en kan heel ondeugend zijn. Inmiddels is hij gewend, en kan ook makkelijk mee lopen aan een halster. Hij is nog steeds wat bang en helemaal als je met je handen bij zijn hoofd komt. Rustige benadering werkt eigenlijk bij Snoopy het beste.

 

We vinden het eigenlijk erg moeilijk om Snoopy te laten adopteren, daar hij nog niet helemaal geheeld is van dat wat hij heeft meegemaakt, maar aan de andere kant zou het goed voor hem zijn, om bescherming te vinden bij een jong mens, die vrienden met hem wordt voor het leven. Volgens gegevens is hij bereden, maar hij zal dat opnieuw in training mogen ervaren, daar hij hier geen training heeft gehad.  Hij is echt een Snoopy.

Geadopteerd, adopted 

Moeder Roos en zoon Stunner. In februari kwamen hier tijdelijk 7 opvangpaarden van de gemeente Evora. De dieren waren achter gelaten en hadden hulp nodig. Ze kwamen vrij snel ter adoptie via de gemeente hier, maar we zagen dat Roos hoog drachtig was, en hadden onze bedenkingen. Het zou kunnen gebeuren dat mam en veulen direct na geboorte door de adoptie gesplitst zouden worden wat in onze visie niet goed was voor Roos en veulen. We hebben als organisatie toen dus besloten om Roos te adopteren van de gemeente, en te verzorgen zodat mama Roos, en een paar dagen later geboren Zoon Stunner voor een langere tijd bij elkaar kunnen blijven. Inmiddels zijn we nu ruim 11 maanden verder, en nu kunnen ze naar een nieuw huis, waar ze samen nog een tijd samen kunnen zijn. Roos naar onze bevinding 13 jaar jong, is heel kalm en erg lief. Volgens de gegevens bereden, maar opnieuw in training zou mogen, omdat ze langere tijd niets heeft gedaan hier. Stunner is een jonge 11 maanden lieve hengst die goed benaderbaar is, maar geen enkele training heeft gehad. Hij is soms wat onzeker, maar goed aaibaar, en wil wel graag leren als we kleine dingetjes met hem doen. Met gemak springt hij hier over het hekwerk heen als hij bij het huis wil staan. Stunner mag dus nog alles leren in wederzijds respect. Wij zouden het fijn vinden als hij nog zeker een jaar bij zijn mam Roos kan blijven, en bij nog wat andere paardjes. Hij sluit erg goed aan bij de hele groep hier, dus kan goed met andere paarden. Keuze voor de nieuwe verzorger moet gemaakt worden om hem te castreren, of een castratie injectie te geven als hij in een kudde komt te staan met merries.

STAR: Star is een kruizing tussen Apaloose moeder en we weten niet wie de vader is. Schofthoogte 156. Hij is een hengst en bijna 6 jaar, erg lief en mak. Hij is nog steeds hengs en moet in gewicht aankomen. Hij kan niet goed tegen de hitte hier in de zomer en valt dan af. Star is zacht en lief en er mag op een liefdevolle manier met hem getraint worden. Star komt altijd als er mensen zijn een kijkje nemen en vindt de aandacht dan fijn die we hem schenken. Hij is krachtig in energie en kan in onze visie helpen met healing. 

Voor informatie over adoptie, stuur ons alsjeblieft een mail

info@vires-animaliae.com

Wil je graag de voorwaarde en wensen weten voor adoptie paarden van ons, deze kunt u vinden onder de knop voorwaarde hieronder.

Warme groet Van de opvangpaarden en ons team.

With love from the shelter animals and her team.

  • Facebook Social Icon

© 2013 BY BRANDWORKX/ VIRES ANIMALIAE