top of page

Bas, de jonge hond die hier aan kwam lopen.

BAS

Zoals eerder geschreven, en nieuwe info voor jullie over Bas.

En dan zie je ineens een vreemde hond tussen de paarden, heel erg mager en erg verlegen - schuw.

We zijn erin geslaagd om een voerbak en water voor hem neer te zetten, en iets dichterbij te komen. Hij ging meteen eten, at de hele kom voer op en dronk het water. Voorzichtig konden we dichterbij komen en hij rook zelfs mijn hand ( Monique), wel met staart tussen de benen, en met een kleine beweging van ons lichaam rende hij weg. Hij bleef gelukkig dicht bij het huis met een paar paarden die daar lopen en ging liggen slapen.

De volgende morgen heel vroeg lukte het Monique na ongeveer een uur om hem een band om te doen en mee naar het huis te nemen. Hij zat vol met teken en had een wond aan een oor, dus in bad dan maar. We hebben hem gelijk gemeld bij hondenopvang Projeto Fiel in Evora en hebben hem de naam BAS gegeven.

Bas werd een paar dagen later gecontroleerd op een chip door medewerker van Projeto Fiel van Naine in Evora, hij had geen chip. Hij werd geregistreerd als gevonden, en we moesten 2 weken wachten of iemand zich melde. Ook de stichting heeft hem op FB gezet als gevonden.

Bas is een jonge hond van 7-8 maanden, die nog heel veel moet leren en we zijn begonnen met kleine stapjes, hij doet het goed. Loslopen was in het begin nog geen optie, ook niet in huis, hij sloopt alles wat hij tegenkomt. We hebben jammer genoeg geen grote Bench voor hem, dus hij zit aan een lijn in huis op een rustige plek met deken en een knuffel, en moet zeggen dat hij dat helemaal goed vindt.

Adam, Tiemen en Youri wandelen meerdere keren per dag met hem en leren hem op commando zitten, en terugkomen. Dat gaat heel goed, deze vraagstellingen zijn even voldoende voor nu. Hij is natuurlijk heel erg voer gericht, en kan dan soms ook happen als hij niet snel zijn eten krijgt, ook in het spel weet hij zijn kracht nog niet en happen is een onderdeel van zijn spel. Met eten moet hij eerst even gaan zitten en dan tellen we tot 3 voordat hij het eten krijgt, en in het spel nemen we even afstand als hij gaat happen, zodat hij ziet en ervaart dat happen, verbreking van de verbinding met hem kan betekenen. Stap voor stap komt dit helemaal goed, het is een lieverd, maar soms echt beetje ongecontroleerd gek in de kop, wel op een leuke wijze.

Inmiddels na 5 en halve week kan Bas loslopen zonder weg te lopen, hij luistert heel goed bij de vraag om terug te komen en te gaan zitten. Ook zeggen we naast – hiel om naast ons te blijven lopen en dat volgt hij goed. Heel belangrijk hier met de heuvels af lopen als hij niet netjes naast blijft.

Alleen het happen blijft nog een dingetje, maar ook dat gaat goed komen, we zijn extra dingen aan het bedenken zodat hij leert daarmee te stoppen.

We hebben we BAS op 9 Juli geadopteerd, hij heeft een chip, paspoort, alle nodige injecties gehad en is gecastreerd, dat waren de voorwaarde voor de adoptie.

Klikken op de foto om de andere foto's te zien.

Het was wel even denken wat te doen!, wel of niet opnemen door de stichting, maar achter laten in de kennel was voor ons echt geen optie. Hij raakte helemaal in paniek toen we hem daar brachten voor de injecties en papierwerk en castratie. We moesten hem optillen, hij wou geen stap meer verzetten, staart tussen de benen, het werd een klein hoopje ellende, heel naar om te zien, maar het moest gebeuren. We weten dat hij bij Naine in hele goede handen is voor de dingen die gedaan moesten worden, een betere dierenarts en kennelhouder kan je je niet bedenken. Maar wat was dat slikken toen we hem achter lieten voor een paar uurtjes, wat raak je snel aan zo een hondenkind gehecht.

Hij was zo ontzettend blij toen Adam, Tiemen en Jouri hem op kwamen halen. Hij bleef wel een paar dagen wat in de war, en was weer bang. De eerste dagen wou hij bijna niet uit huis en niet lopen, we bedachten van alles om hem naar buiten te krijgen om een plasje en behoefte te doen.

Nu 16 dagen na de operatie speelt en rent hij weer en loopt los rond buiten en komt steeds naar ons toe als we roepen alsof er niets gebeurd is.

Jaja -7a 8 maanden oud, en al zoveel meegemaakt en dan toch zo dapper, blij, en leergierig. Knappe lieve Bas blijft bij ons, totdat er mogelijk op een dag (wel of niet) iemand komt waarmee hij een enorme klik heeft, en andersom, en hem misschien wil adopteren, we houden alle opties open.

We bezien het graag vanuit de hond naar welk mens hij trekt, en of er dan een wederzijdse klik is vanuit de mens naar het dier. Daardoor krijg je veelal een hele goede connectie tussen dier en mens, en daarmee een veilige thuishaven voor het dier.Het mag gebeuren, maar niets moet!

Ook voor Bas zoeken we adoptieouders van afstand die financieel bij dragen aan zijn dagelijkse kosten. Dat zou heel erg fijn zijn voor Bas en de Stichting.

Wil jij Bas adopteren van afstand door een kleine bijdrage te doen voor zijn dagelijkse kosten, kijk dan even op onze site hoe je dat kan doen. https://www.vires-animaliae.com/?lang=nl

Bij Projeto Fiel in Evora zijn vele lieve honden die een goed thuis zoeken, kijk eens op hun FB pagina als aan het nadenken bent om een hond of kat te adopteren. https://www.facebook.com/ProjetoFiel/

Stuur ze gewoon een mail voor informatie als je op deze site een leuke hond ziet die je zou willen adopteren.

Ook hier hebben we paarden die op zoek zijn naar een voor altijd liefdevol nieuw thuis, welke u kunt vinden op onze site.

Help ons alsjeblieft, ook voor de stichting zijn het zware tijden, veel inkomsten worden gemist, met name al onze trainingen en coaching met de paarden mogen niet plaatsvinden ivm Covid19. In de Zomer gebruiken de paarden het meeste hooi en daar zitten we nu midden in. We kunnen het echt niet alleen, dus dank voor uw steun.

Liefs Van alle dieren en ons team.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page