top of page

De Reis van Roos met zoon Stunner en Paardje Lynn

Onze wens wordt werkelijkheid.

Wij als organisatie adopteerde Roos omdat ze hoogzwanger was, en deze adoptieprocedure buiten onze handen lag. Ze kwam hier tijdelijk te staan met nog 6 andere paarden omdat ze op straat gevonden waren door de gemeente van Evora. Deze paarden komen dan ter adoptie welke geregeld word door de gemeente en er dus een kans in zat dat ze afstand zou moeten doen van haar veulen als die hier werd geboren.

Monique die communicatie met dieren doet, zag dat ze op elk moment een veulen zou krijgen en is in gesprek gegaan met Roos. Roos haar grote wens was, om niet nogmaals gescheiden te worden van haar kind, en dat was de reden dat wij als organisatie GELIJK Roos hebben geadopteerd. Nadat de papieren getekend waren werd de volgende dag haar zoon Stunner geboren.

We wisten dat ze niet voor altijd hier konden blijven en hebben we, toen Stunner een half jaar werd, Roos met haar zoon ter adoptie gezet. Wel met dien verstande dat ze bij elkaar zouden blijven, daar wij dat beloofd hadden aan haar.

Tijd ging voorbij en er waren veelal mensen die Roos alleen wilde adopteren, maar dat hebben we als stichting niet gedaan omdat we trouw bleven aan onze belofte aan Roos en Stunner.

Toen kwam het moment dat er een liefdevolle vrouw ze samen wilde adopteren, en ze voor het leven een huis wilde schenken. Ze is hier geweest in Februari een paar dagen om te kijken en te voelen wie ze waren een en er was gelijk een klik. Zo blij waren wij.

Lynn is een paardje wat hier geboren is, nog vanuit de uitbraak van de paarden van de buren in Nederland. Ze is geboren op dezelfde geboortedag als Monique en dat was een heel groot geschenk voor Monique die toen ze klein was, altijd graag een paardje wou als geboortedag geschenk.

Met Lynn ging in het begin heel goed totdat de hete lange zomer van 2017 er was. Samen met Vlinder, Nevyn en Star zijn ze de paarden die vanaf dat moment heel slecht tegen de hitte kunnen, en worden dan met name in die tijd dunner en zwakker.

Daarbij is Lynn vorig jaar erg ziek geweest, een virusinfectie en of tekenziekte maakte dat ze doodziek werd. Na veel verzorging en geweldige hulp van de onze DA Antonio en Marjolein van Leeuwen Arts Klassieke Homeopathie voor dieren, knapte Lynn weer zichtbaar op. In belang van Lynn hebben wij ook Lynn ter adoptie gezet, met de gedachte dat het veel beter voor haar is om naar een kouder land te gaan dan hier. Dit geld ook voor Vlinder, Nevyn en Star. Toen Hilda hier was met haar vriendin Sonja, was er ook met Lynn een enorme klik, en Hilda besloot ook Lynn te adopteren.

Heel eerlijk gezegd was dat best slikken voor Monique, die echt een hele speciale band heeft met Lynn en adoptie nu werkelijkheid werd opeens.

Nu zorgen dat Lynn dikker en sterker werd in 3 maanden zodat ze op transport mocht, en dat lukte ons met veel aandacht. Toestemming werd afgegeven na grondig onderzoek door onze Dierenarts 4 dagen voor vertrek, ze mocht op reis. Ook Roos en Stunner werden goed gekeurd voor transport.

En dan is opeens de dag daar dat ze vertrekken, wat een dubbel gevoel is dat, zo mooi dat ze een liefdevol thuis hebben, maar ook afscheid nemen van onze kids.

We leggen ze in de handen van Piet en Alina van Bevetra Horsetransport Worldwide, die voor ons altijd het transport doen van paarden die op reis gaan naar hun nieuwe thuis. De goede en liefdevolle zorg onderweg van Piet en Alina is zo geweldig en goed, dat alleen deze optie voor de adoptie paarden die op Transport moeten mogelijk is. We zijn daar best streng in, maar ook dat is in belang van welzijn van de paarden.

Jullie kunnen in het filmpje onderaan dit blog zien hoe de tocht is verlopen, hoe goed de verzorging onderweg is en bij aankomst, waar het zoontje Cornelis va Piet en Alina trots helpt met het uitladen van Lynn. Dan hoe prachtig het is om de dieren thuis te zien komen op hun nieuwe liefdevolle thuishaven bij Hilda, haar man en prachtig paard Chief. Het gaat goed met ze, we hebben van de week al vele foto’s en filmpjes al mogen ontvangen, zo geweldig. (Daar maken we apart in de toekomst nog wel een verslag van)

Een geschenk, de foto van Gaele (zoontje van Piet en Alina) met Lynn raakt Monique enorm, de zachtheid van het kind die met zijn handje het gezicht van Lynn aait, en Lynn die hem intens aankijkt en daar een prachtige wisselwerk plaats vindt in energie op hartniveau. Het verteld Monique 1000 woorden, misschien jullie ook wel.

Daar doen we het allemaal voor, met passie en liefde voor de dieren. Opvangen, hulp en verzorging, adoptie en Transport.

Willen jullie ook een paardje een nieuw thuis schenken voor het leven, kijk op de site welke paarden ter adoptie staan, misschien eens komen kijken hier, wellicht is er ook zo een geweldige klik met een van de adoptie paarden.

Willen jullie goed transport voor je paarden, neem contact op met piet of Alina. https://www.facebook.com/Www.bevetra.nl/

Wil je jouw dier behandeld hebben met homeopathie, neem contact op met Marjolein van Leeuwen in Klarenbeek. Ook te vinden op FB en binnenkort ook op onze site.

Met dank aan iedereen die ons geholpen heeft om dit mogelijk te maken, en de nieuwe ouders van Roos, Stunner en Lynn, Hilda en haar man en Chief.

Liefs van alle opvangdieren, ons team en Monique

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page