top of page

2 Vrijwilligers via Workaway

Op 3 april kwam Adam en Kiki 23 April

In het heel kort omschreven…

Jonge mensen die via de organisatie Workaway op reis gaan naar andere landen en overal als vrijwilligers gaan werken, om tevens andere mensen te leren kennen en hun steentje bij te dragen daar waar hulp nodig is.

Adam die heel handig is, heeft hier veel buiten gewerkt, geholpen met groentetuintje aanleggen, veel gerepareerd en opgeruimd, heel blij zijn we daarmee. Daarbij gingen ze beide veel met de paarden lopen die het nodig hadden, met name Lynn en Love, en na een tijdje hier te zijn met onze lieve wolfshond Flox. Adam wandelde heel graag met de wolfshond Flox, die eerst niets van zich liet zien, maar met veel geduld werden ze na een paar weken dikke vrienden.

Flox liet en laat heel duidelijk zien, dat ´willen´ niet bestaat in zijn gedachtegoed, alles mag, niets moet. Als hij geen contact wil, komt dat er ook niet. Door in het begin hem eigenlijk gewoon met rust te laten, en je eten met hem te delen start je met de band opbouwen. Langzaam begint hij te voelen dat het veilig is bij je en doet een stapje dichterbij. Dan komt het moment dat hij opeens bijvoorbeeld je voet aanraakt of je hand, een heel bijzonder moment. De basis is gelegd, maar nog steeds veel geduld met contact maken. En dat lukte de beide jonge mensen wezens, hij genoot van hun aanwezigheid en de wandelingen die ze met hem maakte.

Adam ging op gegeven moment elke morgen heel vroeg met hem op pad, ze kwamen dan samen met een grote lach op hun gezicht terug. Adam heeft er ook voor gezorgd dat onze site eindelijk helemaal in het Engels is nu, hij komt uit Engeland en samen gingen we door de tekst heen om het te vertalen, ook daar zijn we heel blij mee natuurlijk.

Kiki deed veel in en om het huis, en dat kwam goed van pas, daar ik zelf met mijn gebroken hand zat en bijna niets kon. Ze kookte ook met groot regelmaat heerlijke maaltijden, en maakte ook nog een grote pot humus voor ons, zo lekker. Het wandelen met de paarden vond Kiki een meditatiemoment, daar ze hierbuiten over het pad gingen lopen waar af en toe ook wel een auto kom, dus steeds goed opletten wat er gebeurd en natuurlijk wat uitwaaien. De paarden genoten van deze wandelingen en ook Kiki en de paardjes Love en Lynn kwamen dan terug met een lach op hun gezicht.

Samen zijn met de dieren in de natuur geeft heel veel rust en kalmte. Ook hebben we trainingen gedaan, onder andere energievelden van zichzelf leren herkennen en die van de dieren, observatie van afstand, en met respect de ruimte van een ander wezen betreden. De eerst stappen van de Infinity training met paarden was ook geweldig leuk en uiteindelijk is Adam op Yendis gestapt en contact gemaakt vanuit zijn lijf, mooie momenten waren het met ze allen.

Ik Monique en de dieren heb enorm genoten van hun aanwezigheid, het was een aanvulling daar waar nodig was, en er was wederzijds respect en rust in huis.

Het zijn twee bijzonder mensen die elkaar niet kende en beide met veel eigen kennis in huis, welke we deelde, en ik ook veel van heb mogen leren. Wat kwam het goed uit, je zit met je gebroken hand en er is opeens hulp op alle vlakken, en echt heel erg gezellig en fijn.

Ze zijn beide zeer welkom wanneer ze ook maar willen, om weer terug te komen, we gaan het zien.

Hierbij een kort filmpje met prachtige beelden die een indruk geven van hun aanwezigheid.

Dank jullie wel lieve Adam en Kiki voor al het verzette werk, lekkere eten, mooie gesprekken en fijne aanwezigheid.

Liefs van Alle opvangdieren en het team

www.vires-animaliae.com

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page