top of page

Coaching van de paarden

Verslag van Chantal, die hier coaching van de paarden heeft mogen ontvangen.

  • Stilte ervaren die maakt dat er weer ruimte komt in jouw gehele lijf, brein en hart.

  • Met en tussen de paarden de vraagstukken behandelen, en mooie antwoorden ontvangen van de paarden.

  • Inzichten ontvangen over jezelf en alle wezens buiten jou

  • Angsten laten gaan met de wind en de stroom van de natuur

  • Huilen en lachen

  • Stijgen en landen

  • Op naar een leven welke gewenst is vanuit het hart, welke immens mooi en groots is.

Dank je wel Chantal voor het vertrouwen in ons, en dat we even deel uit mochten maken van jouw pad. We hopen jou snel weer eens terug te zien, het was erg fijn in jouw gezelschap. Liefs van mij en de dieren!

Kort filmpje van jouw week.

Verslag Chantal

Mijn week bij Vires Animaliae met Monique Ros en de paarden in Portugal

Daar reed ik dan, Nederland en de regen die ochtend achter me gelaten, in de stralende zon eind van de middag en nog steeds 35 graden, naar het witte huisje boven op de berg aan het einde van het pad. Er stonden daar geen andere huizen, het uitzicht was weids en er was……………stilte. Iets dat ik in Nederland bijna niet meer gewend ben. Even dacht ik dan ook dat ik bij het verkeerde adres was, maar na een belletje ging al snel de deur open en kwam Monique gevolgd door haar twee honden King en Amber, vrolijk naar buiten.

Ik kwam bij haar voor een weekje coaching met behulp van haar paarden.

Ik weet uit eigen ervaring dat paarden heel gevoelig zijn en dat ze kunnen helpen met vraagstukken en onderliggende blokkades zichtbaar maken. Dit moet dan wel weer door iemand goed vertaald worden, iemand die aan de ene kant goed paardentaal kan lezen en interpreteren en aan de andere kant de mens kan coachen en aanwijzingen geven. Paarden zijn vluchtdieren en kudde dieren. Paarden zijn heel sensitief en ingesteld op ieder teken van gevaar om te overleven. Dit overleven is heel belangrijk en bereiken ze door van grote afstand al eventueel gevaar of veranderingen op te merken, of wateren en voedsel te kunnen vinden in droge periodes.

Daarom is balans en harmonie in een kudde erg belangrijk en merken ze heel snel, al is het nog zo subtiel, disbalans op. Dit brengt een kudde namelijk snel in gevaar.

Zo zijn ze, vanwege hun sensitiviteit en het willen samenwerken, aansluiting willen (ook bij de mens), als geen ander dier in staat om mensen te doorgronden en te duiden wat er eventueel niet in balans is. In tegenstelling tot de mens heeft een dier geen ego, en gaat een dier af op onder andere zijn instinct, op zijn gevoel en dit gevoel is puur. Hier kan een dier niets bij bedenken maar handelt gewoon in zijn primaire zuiverste vorm; moedig, onzeker, angstig, vol vertrouwen, nieuwsgierig……………afhankelijk van zijn ervaringen.

Als kind was ik veel met paarden bezig, altijd omringd door paarden, uren de bossen in. Toen ging ik studeren en wonen in Amsterdam en is deze passie gestopt. Ik heb nog wel eens gereden en een verzorgpaard gehad, maar ik vond dit niet helemaal ideaal, en voor mij niet de juiste vorm om weer iets met paarden te gaan doen. Door deze week in alle rust tussen de paarden te staan, weer contact te maken met de paarden en ze gewoon alleen te observeren en er zijn, is deze oude liefde wel weer wat aangewakkerd.

Opnieuw besef ik wat voor mooie, intelligente, gevoelige en bijzondere dieren het zijn, en wat ze als leermeester voor de mens kunnen betekenen. Door het observeren van de paarden, het observeren van mezelf en me bewust te zijn van mijn eigen lichaam, gevoelens, gedachtes, emoties, door contact met ze te maken maakte ik ook weer contact met mijn eigen essentie en mijn eigen innerlijke. Belangrijk item wat duidelijk werd tijdens deze week met behulp van Monique en haar paarden, is om op mijn eigen gevoel te vertrouwen, mijn intuïtie en vooral dat altijd denkende brein tot rust te brengen en de leegte toe te laten. In die leegte liggen juist zoveel mooie heldere inzichten, antwoorden…..het weten.

Tijdens die week was het ook volle maan. Deze verlichtte heel mooi de hele vallei. We hebben een ritueel gedaan om deze maan te eren, en hiertoe behoren ook de windrichtingen. Ik trok vandaag moeder aarde kaarten volgens het patroon van de Vier Windrichten. De kaart van het westen stelt voor hoe je het innerlijke antwoord kunt vinden dat introspectie brengt. Om onze doelen te bereiken moeten we op zoek gaan naar onze eigen waarheden betreffende datgene wat we verlangen, hoe we van plan zijn dit verlangen te bevredigen, en wat onze bedoeling is met het bereiken van dit doel.

Ik trok de kaart van de Peyoteceremonie en die zei o.a. “kijk naar de kier in het universum als je achter nieuwe manieren wilt komen om de bekwaamheden te ontwikkelen die je groei kunnen bevorderen. Laat alle ontkenning vallen die je ervan afhoudt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, en benut de talenten die je hebt ten volle. Nu is er de gelegenheid om het Zelf te ontdekken en om tot expansieve groei te komen. Je bent nooit zo beperkt als je zelf denkt. Denk eraan dat het besluit om je angsten te lijf te gaan het begin van het Heilige pad is.

Bovenstaande inzicht en wijsheid, was ook de hele tijd wat Monique mij mee wilde geven en sluit dan ook heel mooi aan bij alles wat ik uit die week heb meegenomen. Dank je Monique voor je al je inzichten, wijze kennis en ervaringen die je onuitputtelijk met mij wilden delen. Dank je o.a Roos, Eefje, Stream en de andere paarden voor jullie ‘zijn’ en het even op mijn pad meelopen en dingen te duiden. Ook de honden King, Banjer, Flox en Amber heb ik in mijn hart gesloten net zoals de mooie glooiende vallei die tot aan het meer beneden strekt.

Liefs en nog heel veel succes met je mooi liefdevol project in Portugal!

Chantal

Wil jij ook graag eens komen om coaching van de paarden te ontvangen, stuur ons gewoon een mail. info@vires-animaliae.com

Liefs van de dieren en groot dierenliefhebber

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Recent Posts
Featured Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page