top of page

Infinity© training met paarden!

monique met star.jpg
FullMoon
Blessed
Liberdade, Celeborn en Star
Carolyn Resnick en Monique
Happy Lady Joy
happy King
Stream
Cursisten theorie
Zilver
Liberdade
INFINITY
Jade
King
Eve
Star en Liberdade
Puc en Stream
Celeborn
Cursisten tijdens lunch
Ayla
Star

 

Trainen met dieren is niet "niets", 

 

Als kind was ik al druk met de pony's en andere dieren. Mijn geluk was, dat ik als 8 jarig kind op een pony organisatie mocht zijn, waar ze de pony's en paarden al in vrijheid trainden. De beheerder leerde ons de paardentaal goed kennen, en we reden bitloos, en zonder zadel. Als we dat goed konden mocht het zadel erop, en gingen we de bossen in. Veel mensen vonden de man die het park beheerde, en les gaf een beetje apart in zijn opvattingen, "qua deze benadering", maar dat vonden de kinderen niet, en nu bekeken, was hij zijn tijd ver vooruit. Zoals zoveel onder ons, verlies je de dieren op gegeven moment een beetje uit het oog omdat je moet gaan studeren.. Gelukkig zijn o.a. de paarden weer terug gekomen in mijn bestaan.

 

Daar ik op zoek was naar een zelfde benadering die ik als kind heb mogen ervaren, en nog steeds goed voelt bij mij als persoon, ben ik tijdens deze zoektocht o.a. bij Carolyn Resnick in Escondito Caifornia terecht gekomen. Ik heb met haar intensief mogen werken en draag haar gedachtengoed de WaterHole Rituals uit in onze INFINITY training.. Carolyn Resnick is en blijft mijn mentor aangaande de WHR! Daarbij verdiepen we ons met regelmaat in trainingen bij andere paardentrainers, om te voelen en te kijken wat dat doet met de dieren. Er is heden veel mogelijk op dit gebied, maar het uitgangspunt voor ons is, de taal van het dier in het "moment nu", gekoppeld naar de taal van het dier in zijn autentieke zelf. 

 

INFINITY© training met paarden.

 

Waarom hebben wij gekozen voor de naam INFINITY?

In het samenwerken met dieren is de scholing oneindig, we hopen nooit uitgeleerd te zijn in onze communicatie met de dierenwereld. De paarden zijn onze leermeesters, en als we ons openstellen kunnen we deze lessen gebruiken in ons werk, en ons dagelijks leven. Het gaat in deze training niet alleen om en over het paard, het gaat ook over jou, jouw inzicht in jezelf, en jouw overdracht van een boodschap ten opzichte van een ander wezen. Door onder anderen gebruik te maken van de WHR, en de kudde paarden van Vires Animaliae zal je dus leren wat paarden zijn, en jezelf herondekken!

De trainingen zijn tweeledig, en dat maakt het zo uniek!

 

Er is in ons optiek geen begin of einde, er is een oneindige samenwerking tussen mens, dier en natuur, wat onder anderen de paarden ons laten zien. Ze zijn een voorbeeld voor wat ons kan helpen om zuiver te worden in onze overdracht van vraagstelling, in lichaamscommunicatie en verbaal.   

Paarden accepteren de mens als hun leiding, maar zij zijn eigenlijk de leiding-gevende. Ze accepteren onze aanwezigheid en ondergaan onze vraagstellingen. Vervolgens beantwoorden ze deze eerlijk in hun gedrag, en met heel hun ziel proberen ze ons te laten zien wat goed voor ze is, om hen tot een hoger niveau te tillen. Maar eigenlijk tillen ze ons naar een hoger niveau, kijk maar eens goed!!  

Een groter geschenk kan je bijna niet ontvangen. Deze stelling die ik hier schrijf, zal ik nader toelichten in de training. De training is waardevol voor elk niveau, dus iedereen kan hier aan mee doen.

.

We werken o.a. met de 7 Waterhole Rituals van Carolyn Resnick, deze trainingen zullen je inzichten brengen wat de taal van de paarden kan zijn, en hoe je daar mee aan het werk kunt.

Deze aanreikingen kun je gebruiken bij alle vormen van paardensport en/of het werken met de paarden en/of het samen zijn met de paarden op zich.

 

1 Weten we hoe paarden communiceren?

 

2 Kunnen wij communiceren in paardentaal?

 

 

3 Infinity

Je zal je eigen Infinity ervaren, en dat van je dier!
Jij wil graag meer inzichten?

doe dan gewoon eens mee met 1 van onze trainingen. 

 

Voor meer informatie, stuur ons een mail!

 

 

 

bottom of page